گوجه فرنگی میوه ای از خانواده گل شب بو بومی آمریکای جنوبی است، علیرغم اینکه از نظر گیاه شناسی یک میوه است، معمولاً مانند رب گوجه تند خورده و آماده می شود.
رب گوجه تند منبع غذایی اصلی آنتی اکسیدان لیکوپن است که با بسیاری از فواید سلامتی از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است.
آنها همچنین منبع عالی ویتامین C، پتاسیم، فولات و ویتامین K هستند.
ترکیبات گیاهی اصلی در گوجه فرنگی عبارتند از:
لیکوپن یک رنگدانه قرمز و آنتی اکسیدان است که به طور گسترده برای اثرات مفید سلامتی آن مورد مطالعه قرار گرفته است.
بتاکاروتن. یک آنتی اکسیدان که اغلب به غذاها رنگ زرد یا نارنجی می دهد، بتا کاروتن در بدن شما به ویتامین A تبدیل می شود.
نشان داده شده است که این فلاونوئید که در پوست گوجه فرنگی یافت می شود التهاب را کاهش می دهد و در برابر بیماری های مختلف در موش ها محافظت می کند.
اسید کلروژنیک یک ترکیب آنتی اکسیدانی قوی، اسید کلروژنیک ممکن است فشار خون را در افرادی با سطوح بالا کاهش دهد.
کلروفیل ها و کاروتنوئیدها مانند لیکوپن مسئول رنگ غنی گوجه فرنگی هستند.
هنگامی که فرآیند رسیدن شروع می شود، کلروفیل سبز تجزیه می شود و کاروتنوئیدها قرمز سنتز می شوند.
سرطان رشد کنترل نشده سلول های غیر طبیعی است که فراتر از مرزهای طبیعی خود گسترش می یابند و اغلب به سایر قسمت های بدن حمله می کنند.
مطالعات مشاهدهای به ارتباط بین گوجهفرنگی و فرآوردههای گوجهفرنگی و بروز کمتر سرطانهای پروستات، ریه و معده اشاره کردهاند.
در حالی که محتوای بالای لیکوپن به نظر می رسد مسئول است، تحقیقات انسانی با کیفیت بالا برای تأیید علت این مزایا مورد نیاز است.
یک مطالعه بر روی زنان نشان می دهد که غلظت بالای کاروتنوئیدها که به مقدار زیاد در گوجه فرنگی یافت می شود ممکن است از سرطان سینه محافظت کند.